Andrea napja van. | 2024.04.18

Az idei Vásárhelyi Forgatag volt az eddigi legsikeresebb a szervezők szerint

2016-08-29 17:42:00

Az idei Vásárhelyi Forgatag volt az eddigi legsikeresebb, a vasárnap zárult romániai rendezvénysorozat programjait összesen 90 ezren látogatták - közölték hétfőn a szervezők.

    Marosvásárhelyen augusztus 24. és 28. között szervezték meg negyedik alkalommal a magyar kulturális napokként életre hívott Vásárhelyi Forgatagot, amely összesen 367 programot kínált az érdeklődőknek.
    A Forgatagot először szervezték kizárólag Marosvásárhely területén, miután a szervezőknek sikerült együttműködési megállapodást kötniük Dorin Florea polgármester vezette önkormányzattal. A szervezők szerint a rendezvény sikere egyebek mellett az új helyszínnek, a marosvásárhelyi Ligetnek is köszönhető, amely könnyebben megközelíthető, mint a korábbi Maros-parti helyszín.
    A Ligetben fordult meg a legtöbb ember, ott kaptak helyet ugyanis az olyan nagy érdeklődésnek örvendő rendezvények, mint a családi forgatag, a civil sarok, az egészség forgatag, a kézműves vásár, valamint a koncertek. A szervezők szerint legalább háromszor több gyerek volt az idén a Forgatagon, mint a tavaly.
    A Ligetben naponta körülbelül 18 ezer ember fordult meg, legtöbben az esti koncerteken. Kiemelték, hogy Kecskemét városa - az idei Forgatag díszvendége - változatos és színvonalas programokkal gazdagította a programot.
    A Vásárhelyi Forgatagnak az idén először volt fővédnöke Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke.