Auguszta napja van. | 2024.03.29

Levélben nyilvánított részvétet Kövér László Tamás Ilonka lányának

2016-08-26 11:03:42

 

Példaértékűnek nevezte Tamás Ilonka évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkásságát Kövér László, aki az Országgyűlés nevében együttérzését fejezte ki a felvidéki tanító halála miatt Tamás Ilonka lányának.

 

    A házelnök az MTI-hez pénteken eljuttatott kondoleáló levélben azt írta, osztoznak a család gyászában és fájdalommal veszik tudomásul, hogy újabb kiemelkedő személyiségét vesztette el a magyar nemzet. 
    Kövér László rámutatott: Ilonka néni évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkássága és élete 104 évének hagyatéka mindannyiunk számára példaértékű. 
    "Az utódok feladata, hogy tovább éltessük azt a szellemiséget, amelyet Ő képviselt, az új generációk oktatása-nevelése terén végzett kitartó és áldozatos munkáját, magyarsága melletti határozott kiállását. Hiszem, hogy Ilonka néni - és a jogfosztottságban vele osztozó társai - büszke fellépése utat mutathat a felvidéki közösség magyar állampolgárságért folytatott küzdelmében" - fogalmazott az Országgyűlés elnöke, aki szerint hálával gondolhatnak az elhunytra egykori tanítványai, a rimaszombatiak, a felvidéki magyar közösség és az egész magyar nemzet. 
    Emlékét örökké megőrizzük - írta Kövér László. 
    A Magyar Közösség Pártja (MKP) hétfőn közölte, hogy 104 éves korában otthonában meghalt Tamás Ilonka, a kettős állampolgárságért folytatott küzdelem ikonikus felvidéki alakja.