Auguszta napja van. | 2024.03.29

A magyarországi erdők mutatkoznak be Budapest belvárosában

2016-08-25 17:26:00

 

Erdővarázs címmel interaktív programmal és színes műsorokkal mutatkoznak be szeptember 9-én és 10-én a magyarországi erdők Budapest belvárosában, ahol az érdeklődők figyelmét az erdők sokszínűségére és az ország természeti környezetére kívánják felhívni a szervezők.

 

    A magyarországi ökoturizmus, a hazai erdők különleges erdei növény- és állatvilága, az erdészek munkája, az erdei vasutak és az erdészeti iskolák is bemutatkoznak az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.
    A rendezvénynek Budapesten a Szabadság tér ad otthont, ahol az erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdők érdekes világát, az érdeklődő gyermekek és családok számára. 
    Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja vendégeit olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek, de koncertekkel és művészeti programokkal is készülnek a szervezők.