Csongor napja van. | 2024.04.16

Ismét Denevérek éjszakája lesz szombaton Felsőtárkányban

2016-08-25 06:05:54

 

Szombaton rendezi meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Denevérek éjszakáját a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban.

 

    A BNPI közleményében emlékeztet: 2016-ban az év emlősei a denevérek, így a hagyományos felsőtárkányi rendezvény idén kapcsolódik a Vadonleső Központ által kezdeményezett Év emlőse országos rendezvénysorozathoz.
    A program célja az, hogy az emberekkel - különös tekintettel a gyerekekre - megismertesse ezt a "méltatlanul mellőzött, félreismert", ám rendkívül hasznos és érdekes emlőscsoportot.
    Az érdeklődőket szombaton 17 órától várják a Nyugati Kapu Látogatóközpontba. A program a Vadonleső Központ csapatának interaktív bemutatójával kezdődik, majd a gyerekek számára a denevérekkel kapcsolatos kézműves foglalkozás indul, közben pedig Gombkötő Péter denevérkutató tart rendhagyó előadást.
    Sötétedés után testközelből is megtekinthetők lesznek a környéken élő denevérek hálózás és hangdetektoros nyomkövetés segítségével. A befogott példányokat elengedés előtt a gyerekek kézbe is vehetik - ígérik a szervezők.