Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját

2016-08-24 19:43:00

 

Átadták az M7-es autópálya érdi, Iparos úti átépített csomópontját,  a beruházásnak köszönhetően csökkennek a torlódások, a balesetveszély és a járművek amortizációja - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-vel.

 

    A kivitelezést az EuroAszfalt Kft. végezte, a beruházás nettó 1,36 milliárd forintba került, ebből 266 millió forintot a SPAR Magyarország Kft. finanszírozott. 
    Az M7-es autópályától a Törökbálinti útig, 120 méter hosszan 2X2 sávosra bővült a szakasz, az Iparos úton négy összehangolt jelzőlámpás csomópontot és egy körforgalmú csomópontot építettek. 
    A NIF tájékoztatása szerint az átadáson Aradszki András, az NFM energiaügyért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a projektet egy 2013-as kormánydöntés alapozta meg, és kiemelte: az utóbbi években Érd-Parkváros rohamosan fejlődött, ezért szükségszerű az infrastruktúra fejlesztése, szem előtt tartva a biztonságos közúti közlekedés megteremtését.
    Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa azt hangsúlyozta, hogy a beruházás illik a Pest megyei támogatásokból megvalósítható körbe és hozzátette, a következő 5 évben hozzávetőleg 80 milliárd forint juthat a fejlesztések további folytatására.
    A NIF tájékoztatása szerint az átadáson Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kivitelezési költség 20 százalékát cégük adta. Hangsúlyozta, hogy a 2017 elején megnyíló nagyáruházuk 80 új dolgozónak teremt álláslehetőséget, a kiegészítő szolgáltató funkciók pedig további 100 embernek biztosítanak új munkahelyet.
    Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója a műszaki paramétereket ismertetve elmondta: az Iparos úti csomópont áteresztő képessége várhatóan 20-25 százalékkal nő, a múlt héten megnyitott M7-M0 törökbálinti csomóponti ág közúti használata kiemelten fontos a reggeli és a délutáni torlódások csökkentése érdekében. Az Iparos úti csomópontnál négy autóbusz megállóhelyet építettek, forgalomterelő szigeteket alakítottak ki, a gyalogos közlekedésbiztonság növelése érdekében 13 középszigettel megszakított, ebből 10 jelzőlámpás, kijelölt gyalogos átkelőhelyet létesítettek.