Emma napja van. | 2024.04.19

Soros kapcsolata, a gyurcsányista alelnök is visszaadta lovagkeresztjét

2016-08-23 13:48:32

Soros György megbízható kapcsolata, a Demokratikus Koalíció gyurcsányista alelnöke, Magyarország kérlelhetetlen bírálója, aki azért lobbizik, hogy Magyarországot büntesse meg az Európai Unió, bevándorláspárti Niedermüller Péter az alábbi szavakkal küldte vissza az érdemtelenül kapott kitüntetést:

Az eseményről készült írásunkat ide kattintva elolvashatja!

„Áder János 

Magyarország köztársasági elnöke

1536 Budapest, Pf. 227

Tisztelt Elnök úr!

Magyarország kormánya a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Bayer Zsolt újságírónak. Az indoklás szerint többek között »példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként«. Annak az embernek adott magas állami kitüntetést a kormány, akinek minden írása a gyűlöletkeltésről szól, aki alpári stílusban gyaláz mindenkit, akinek a gondolkodása, felfogása eltér az övétől, akinek az írásaiból ömlik a rasszizmus, az antiszemitizmus, az undorító nacionalizmus. A magyar kormány ezt tekinti »példaértékűnek«.

2006-ban az akkori kormány tudományos munkám okán engem is megtisztelt ugyanezzel a kitüntetéssel. Ezt a kitüntetést jelen soraimmal egyidejűleg, tiltakozásom jeléül visszaküldöm Önnek, mert semmiféle, még véletlenszerű közösséget sem kívánok vállalni ezzel az emberrel, az általa képviselt gyalázatos eszmékkel. Mélyen elszomorítónak és kiábrándítónak tartanám, ha Ön, Elnök úr nem intézkedne ennek a kitüntetésnek a mielőbbi visszavonásáról.

Tisztelettel

Niedermüller Péter”

fotó hiradó.hu