Auguszta napja van. | 2024.03.29

Placebo: válogatáslemez és új dal az őszi jubileumi turné előtt

2016-08-18 11:09:02

Válogatáslemezt és új dalokat is megjelentet október elején, jubileumi turnéja kezdetére időzítve a brit Placebo. Az alternatív színtér meghatározó csapata november 11-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

    Az első lemeze megjelenésének 20. évfordulóját idén ünneplő Placebo válogatásanyaga, valamint új EP-je egyaránt október 7-én kerül a boltokba, a Jesus' Son című friss kislemez pedig már most pénteken megjelenik és digitális formában is elérhető lesz - közölte a budapesti koncertet is szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel.
    A válogatás címe A Place For Us To Dream, és a népszerű csapat eddigi karrierjének legfontosabb dalait fogja tartalmazni. Közöttük lesz a Bruise Pristine, a Come Home, a Teenage Angst, a Nancy Boy, az Every You Every Me, a Pure Morning, a The Bitter End, a Meds, a For What It's Worth vagy a Too Many Friends is. Az új EP-n, a Life's What You Make It-en nyolc dal lesz, ezeket Adam Noble producerrel rögzítették.
    A Placebo története 1996-ban indult, amikor a csapat debütáló (cím nélküli) albumával berobbant a brit zenei életbe. Azóta csak Angliában több mint 12 millió albumot adtak el, az egész világon ismertté vált a nevük, tucatnyi nemzetközi díjat zsebeltek be, többek között az MTV Awardot a legjobb alternatív együttes kategóriában.
    Brian Molko énekes és Stefan Olsdal zenei mindenes formációja többször járt már Magyarországon, ezen belül a Sziget fesztiválon ötször (2001, 2006, 2009, 2012, 2014) lépett fel. A Placebo tavaly év végén MTV Unplugged címmel akusztikus albummal jelentkezett. A 20 Years of Placebo című turné október 13-án indul Dániában, az európai rész december 15-én zárul a londoni Wembley Arénában.