Márk napja van. | 2024.04.25

Egész napos programmal ünnepel a 33 éves a Miskolci Állatkert

2016-08-17 18:50:00

 

Egész napos ünnepi programokkal, meglepetésekkel várja a látogatókat szombaton a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, amely idén ünnepli megnyitásának 33. évfordulóját - közölte az intézmény zoopedagógusa szerdán az MTI-vel.

 

    Krajnyák Zoltán felidézte, hogy az állatkert, amely 1983. augusztus 20-án nyitotta meg először a kapuit, korábban Vadaspark névre hallgatott.
    Hozzátette, hogy öt kontinens több mint 120 állatfajának csaknem 700 egyedét láthatják itt az érdeklődők egy különleges erdei környezetben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek a vendégek - részletezte a szakember, megjegyezve, hogy az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújt. 
    Az évforduló alkalmából szombaton félóránként interaktív látványetetéssel, állatbemutatókkal és állatsimogatókkal, családi totóval, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal, és állatkerti kulisszatitkokkal várják a családokat.
    Krajnyák Zoltán beszámolt arról is, hogy idén is csatlakoztak az európai állatkertek Let it Grow! elnevezésű természetvédelmi kampányához. Szombaton ennek részeként több kiállítással, különleges témaasztalokkal és madárgyűrűzéssel is szeretnék felhívni a látogatók figyelmét a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.