Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: ki kell zökkenteni a brüsszeli elit gondolkodásmódját

2016-08-11 06:21:18

A Fidesz-frakció szóvivője szerint az október 2-ai magyarországi népszavazás olyan üzenet lesz Brüsszelnek, amellyel kizökkenthetik a jelenlegi, a valódi élettel nem harmonizáló gondolkodásmódot.

    Halász János az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában ezt többek között arra reagálva mondta, hogy a dpa német hírügynökség szerda hajnali, előzetes ismertetése szerint a Die Welt című lapnak Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának CDU-s elnöke, továbbá Alexander Graf Lambsdorff, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke egyaránt arról beszélt: az uniós támogatási pénzeket meg kellene vonni azoktól a tagországoktól, amelyek - értékelésük szerint - nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.
    A Fidesz-frakció szóvivője szerint azok nyilatkoznak ilyeneket, akik elszakadtak a valódi problémáktól és a valódi megoldások keresésétől, és akiknek fogalmuk sincs, mit jelent a hétköznapokban az, ha százezer, másfél millió migráns megjelenik az országban. 
    Halász János úgy vélte, azok a politikusok, akik ilyeneket nyilatkoznak, "nem értik ezt", és őket nem az európai polgár biztonsága érdekli, hanem a migránsok ügyeivel foglalkoznak.
    Ezért is fontos az október 2-ai népszavazás, amely arról szól, hogy a brüsszeli elit migránspolitikája elfogadható-e, vagy sem - emelte ki Halász János, megjegyezve: reméli, más országokban is lesz majd ilyen népszavazás.
    A fideszes politikus kiemelte: a migráció biztonságpolitikai kérdés, amelynek kezelésében az első lépés, hogy Európa határait meg kell védeni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó