Auguszta napja van. | 2024.03.29

Benedek elégedett, Nagy Viktor nem sérült meg

2016-08-06 19:09:00

Elégedetten nyilatkozott a világ- és Európa-bajnok szerbek elleni 13-13-as döntetlent követően Benedek Tibor, a riói olimpián szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

    "Nagyon meg vagyok elégedve. Ez a szerb csapat nyolc éve játszik együtt, és sokszor élt meg hasonlót, hogy hátrányból fordít. Senki sem gondolta tőlünk, hogy ez három-négygólos győzelem lesz, mi az egynek is örülünk, persze, amiatt, hogy ez nem lett meg, kissé csalódott vagyok" - nyilatkozta a lefújást követően Benedek Tibor. A szakember megjegyezte, "végig ott volt fejben az együttes", aminek pedig különösképpen örült, hogy akkor is tudott újítani a gárda, amikor a szerbek éppen felzárkóztak.
    A tréner hangsúlyozta, az első negyedben elképesztő sebességű "űrvízilabdát" láthatott a közönség, de szerencsére ezt követően kissé lassult a tempó.
    "A harmadik negyed elején talán kicsit megnyugodtunk, amikor Hosnyánszky lövését belepkézte a szerbek cserekapusa, ezért ezután túl könnyűeket lőttünk a kezéhez és kihagytunk két emberelőnyt is. Ennek ellenére így is tudtunk újítani" - mondta Benedek Tibor.
    Nagy Viktorról szólva a szövetségi kapitány hangsúlyozta, nincs szó sérülésről, a kapusnak mindössze begörcsölt a combja, ezért kellett az utolsó pillanatokra lecserélni.
    A magyar válogatott két nap múlva az ausztrálokkal, majd a görögökkel, a japánokkal, végül augusztus 14-én a házigazda brazilokkal játszik a csoportban, melyből az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.