Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jávorantilop született a debreceni állatkertben

2016-08-03 16:53:00

 

Jávorantilop született a debreceni állatkertben, a kilenc hónapnyi vemhesség után megszületett borjú a család hatodik tagja - közölte az állatkert igazgatója az MTI-vel szerdán. 

 

    Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a kis jövevény egészséges, a patások újszülötteire jellemző módon a születést követően néhány órával már lábra állt és jó étvágya van. Testvérei, a tavaly született Estrella és Zoard kíváncsian figyelik minden mozdulatát - fűzte hozzá.
    A jávorborjú már birtokba is vette az Afrika-panoráma külső kifutóját, így a látogatók már láthatják a szépen cseperedő állatot - jelezte az igazgató.
    Hozzátette: szeretnék a nőstényt a látogatók segítségével elnevezni. A javaslatokat a debreceni állatkert és vidámpark Facebook oldalán kommentben várják, az ötletek közül a gondozók fognak választani.
    A jávorantilop (Taurotragus oryx) Afrika lakója, Dél- és Kelet-Afrika füves, fákkal gyéren borított szavannáin él. A világ második legnagyobb antilopfaja, egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 centiméteres marmagasságot is elérheti.