Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ismét lesz SzigetMozi

2016-08-03 08:59:36

 

Újra lesz SzigetMozi az idei Sziget fesztiválon, így az egy hét múlva induló rendezvényen minden nap magyar filmeket is nézhetnek az érdeklődők - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sziget közös közleményben szerdán az MTI-vel.

 

    Az ingyenes vetítéssorozat keretében kiemelkedő magyar mozisikereket és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar alkotásait tűzik műsorra, Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten! mottóval.
    A kommüniké kiemelte: a filmalapnak megalakulása óta elsődleges célja, hogy visszahódítsa a közönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra mint emlékezetes közösségi élményre. A Sziget külföldi látogatóira is gondolva a magyar filmek angol felirattal lesznek láthatók a SzigetMoziban, ahol légkondicionált vetítősátor és pattogatott kukorica várja a közönséget minden nap 13 órától.
    A SzigetMoziban egy hét alatt összesen tizenhat magyar film lesz látható. Augusztus 10-én szerdán az Isteni műszak című fekete komédia indítja a programot, majd látható lesz az amszterdami IDFA-nyertes Drifter című alkotás. A közelmúlt legnagyobb sikerei közül a programban szerepel Ujj Mészáros Károly abszurd és romantikus Liza, a rókatündére és Herczeg Márk romkomja, a Megdönteni Hajnal Tímeát. Számos kiemelkedő fesztiválkedvenc is gazdagítja a programot, köztük Horváth Lili Szerdai gyerek és Till Attila Tiszta szívvel című rendezése.
    A SzigetMozi vetítéssorozatát Árpa Attila akcióvígjátéka, az Argo 2 zárja, mely a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2015-ben, több mint 110 ezren váltottak rá jegyet. 
    A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, a SzigetMoziban minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről.