Auguszta napja van. | 2024.03.29

PwC: a fuvarozók számára jelentős kedvezmény a kiküldetés fogalmának módosítása

2016-08-03 06:40:06

 

A fuvarozók, illetve azok számára, akik gépkocsival dolgoznak országszerte, jelentős kedvezményt tartalmaz az adótörvényben a kiküldetés fogalmának módosítása, amely augusztus elsejétől hatályos - mondta Honyek Péter, a PwC Magyarország adótanácsadója szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

    Ismertetése szerint az új meghatározás szerint a munkába utazáson kívül minden üzleti utazás kiküldetésnek minősül a jövőben. Ennek egyik következménye, hogy a munkáltató adómentesen fizethet a munkavállalónak napi 3 ezer forintot napidíjként.
    Az augusztus elsejei adóváltozások közül a szakértő szólt még a Karrier Híd program visszatéréséről. Ennek keretében a munkáltatók szociális hozzájárulási adókedvezményt igényelhetnek a közszférából távozók foglalkoztatása estén, maximum a minimál bér kétszereséig 13,5 százalékot, vagyis maximum mintegy 30 ezer forintot havonta. 
    A piaci szférában így - egy évig - olcsóbban foglalkoztathatók a közszférából távozók, vagyis várhatóan több embert fog felszívni a közszférából a magánszféra - mondta Honyek Péter.