Gedeon napja van. | 2024.03.28

Először rendeznek hőlégballon-fiesztát Hajdúböszörményben

2016-08-01 08:30:02

 

Első alkalommal rendeznek Hajdúböszörményben hőlégballon-fiesztát, az augusztus 19. és 21. tartandó rendezvényre külföldről is várnak résztvevőket - közölték a szervezők hétfői sajtótájékoztatójukon.

 

    Czeglédi János, a Böszörményi Ballon Club Egyesület elnöke elmondta, hogy a 12 klubtag közül tízen jelezték vissza részvételüket a háromnapos rendezvényre, amelyre a helyieken kívül Erdélyből, Szerbiából és Lengyelországból is érkeznek csapatok. 
    A repülések az egyik legelőről indulnak, de a város főterén is lesz 2 hőlégballon, amelyeket megszemlélhetnek az érdeklődők és közelről is megismerkedhetnek ezzel a különleges sportággal, a ballonok összeállításával és működésével.
    A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap 975 ezer forinttal, míg a város önkormányzata 250 ezer forinttal támogatta.
    Tóth Imre, az egyesület alelnöke az előzményekről elmondta: 2009-ben már rendeztek a városban hőlégballon-versenyt, majd 2011-ben alakították meg az egyesületet. Az említett pályázati források mellett sikerült helyi vállalkozókkal is támogatói szerződést aláírniuk, így minden adott az I. Böszörményi Ballon Fieszta megrendezéséhez.