Auguszta napja van. | 2024.03.29

Francia fesztiváldíjat nyert egy magyar videoklip

2016-07-29 08:22:30

Francia fesztiváldíjat nyert egy magyar videoklip. A Wonderland címmel tavaly megjelent könyvhöz kapcsolódó kisfilm, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel rendezése a Paris Art and Movie Awardot kapta meg.

    "A Wonderland című könyv, amelyet Baranyai Ákossal közösen írtam, egy képzeletbeli zenekar történetét meséli el a mai Magyarországon. A könyvhöz kapcsolódó klipet ez a fiktív csapat, a Wonderland játssza el, a dal címe What Do You Really Wanna Say, a díjátadó a hét elején volt Párizsban" - mondta Angyalosy Eszter író, rendező az M1 aktuális csatornán péntek délelőtt.
    Mint kifejtette, a könyv a képzelet és a valóság határait mossa össze. Úgy vélte, sokszor veszélyes lehet elszakadni a mindennapok és a valóság elől, mert függőséget okozhat.
    "Manapság divatos dolog könyvtrailert készíteni, úgy gondoltuk, a Wonderlandre a zenei klip a lehető legjobb megoldás, megfilmesíteni azt a helyzetet, amit a könyv leír" - fogalmazott Szőke Dániel.
    Angyalosy Eszter beszámolt arról, hogy a klip tavaly óta sok fesztiválon szerepelt, tucatnyi alkalommal a hivatalos versenyben, és a mostani az eddigi legnagyobb sikere. A díjon a néhai brit filmsztár, a Franciaországban is ünnepelt Audrey Hepburn képe látható, amit lézerrel gravíroztak bele az áttetsző plakettbe.
    A rendező elmondta, hogy a zsűri a klip színvonalát, iróniáját emelte ki. Az alkotás az előválogatás után állva maradt két francia és egy belga videót megelőzve győzött a kategóriában. A díjazott magyar klipben szerepel Szlávy Eszter rúdtánc világbajnok, Horváth Kristóf Színész Bob slammer és színész, Pion István költő-slammer vagy Busa Pista rapper is.
    "A Wonderland könyv összművészeti projektté vált, a hozzá kapcsolódó klip, street art, slam poetry és dokumentumfilm-sorozat egymást segítő elemek" - magyarázta Angyalosy Eszter.

A Klip: https://www.youtube.com/watch?v=O-JpHV-9N_0