Auguszta napja van. | 2024.03.29

Történelmi forgatag lesz a Diósgyőri várban

2016-07-28 19:54:00

A hétvégén nagyszabású programmal, történelmi játékokkal várja látogatóit a Diósgyőri vár, ahol valósághű viadalokra, középkori mulatságra számíthatnak az érdeklődők.

    A szervezők csütörtöki közlése szerint, az idei, XVII. Középkori Forgatag több újdonsággal is szolgál a történelmi játékok kedvelőinek: a hatalmas, új arénában a valósághű viadalok mellett éjszakai programmal és külföldi csapatok bemutatójával is készülnek.
    Az idei év újdonsága, hogy a Diósgyőri vár mellett a Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a programokba, ahol minden nap két alkalommal izgalmas történelmi előadásokat rendeznek népes lovagrendek bemutatkozásával, fordulatos, meglepetésekkel teli műsorral, és valós megmérettetésekkel.
    Az arénában délelőtt a bajnokok viadalát, este pedig a "legendás kardforgatókat" láthatják a nézők, de a küzdelem mellett középkori táncokkal, vidám történetekkel, zenés komédiások műsorával, és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetekkel is szórakoztatják majd a közönséget.
    Kassai Lajos, a Lovasíjász című film főszereplője is részt vesz a tornákon, de a helyszínre érkeznek a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje képviselői, a Sárkányos Szövetség Lovagjai, valamint a Pavane zászlóforgatók is, akikkel a Lovagi Tornák Tere mellett a Diósgyőri vár programjain is lehet találkozni. Nagy Lajos király udvarában lovagi bemutatók, mesterek udvara, kézműves finomságok, és udvari zenészek is szórakoztatják a vendégeket.
    A játékok során először rendezik meg a buhurt tornát is, amelyen a prágai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel.