Auguszta napja van. | 2024.03.29

A tavalyinál tíz százalékkal több hallgatót vettek fel a BGE-re

2016-07-27 09:33:40

 

A tavalyinál tíz százalékkal több hallgatót vettek fel az idén a Budapesti Gazdasági Egyetemre (BGE), így szeptemberben több mint 5500 elsőéves kezdheti meg itt tanulmányait.

 

    Az intézmény az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: a BGE az országos átlag kétszeresével növelte új hallgatóinak számát, és gazdasági területen a legtöbb hallgatót vette fel. Idén szeptemberben 5567 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen, ami az előző tanévhez képest tízszázalékos növekedést jelent.
    A legtöbb, 793 jelentkezőt a turizmus-vendéglátás magyar nyelvű, nappali alapképzési szakra vették fel. Tavaly óta nőtt a gazdálkodási és menedzsment nappali alapképzési szak népszerűsége: a most felvett 443 hallgatóval ez bizonyult a második legnépszerűbb szaknak. A toplistán ezután a gazdaságinformatikus szak következik, 416 felvett hallgatóval.
    A legnépszerűbb mesterképzés a pénzügyszak levelező képzése lett, ahová 50 hallgatót vettek fel.
    A BGE hét szakon indít idegennyelvű képzéseket a következő tanévben, ezek közül a magyar nyelvűekhez hasonlóan a legtöbben (102) az angol nyelvű turizmus-vendéglátás nappali alapképzési szakra nyertek felvételt.
    Azok, akiket nem vettek fel, a pótfelvételi eljárás keretében a BGE több magyar és idegen nyelvű alap- és mesterképzésére, valamint felsőoktatási szakképzésére adhatják be jelentkezésüket: egyebek mellett turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, továbbá emberi erőforrások szakra.