Andrea napja van. | 2024.04.18

Kvótareferendum - Fidesz: a kényszerbetelepítés valós veszély

2016-07-22 15:13:00

 

A Fidesz szerint  valós veszélyt jelent a kényszerbetelepítés, amit Brüsszel és a baloldal is végre akar hajtani.

 

    A nagyobbik kormánypárt frakciója arra reagált, hogy a DK szóvivője pénteken hazugnak és "náci szellemben gyűlöletkeltőnek" nevezte a kormány által indított népszavazási plakátkampányt és is arra buzdította a választókat, hogy ne vegyenek részt az októberi referendumon. Gréczy Zsolt szerint a plakátkampány hazug, mert nincs érvényben kötelező betelepítési kvóta.
    A Fidesz közleményében azt írta: "Gyurcsány most is hazudik, a kényszerbetelepítés valós veszély, Brüsszel és a baloldal is végre akarja azt hajtani, holott erre senki nem hatalmazta fel őket".
    A Fidesz-frakció szerint Brüsszel legújabb migrációs javaslatában is nyilvánvalóvá tette, hogy kényszerbetelepítést készít elő és el akarja venni a tagállamoktól a menedékkérelmek elbírálásának jogát is. 
    Erre senki nem hatalmazta fel a brüsszeli vezetőket, a magyar embereknek ezért joguk van elmondani a véleményüket a brüsszeli bevándorláspolitikáról, még akkor is, ha a bevándorláspárti baloldal emiatt rögtön a saját nemzete ellen fordul és "nácinak" bélyegzi azokat a magyar embereket, akik nem támogatják a kényszerbetelepítést - áll a közleményben.
    Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"