Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lagarde: a reformok "eltökélt és határozott" végrehajtása javítja Kína növekedési kilátásait

2016-07-22 14:31:00

 

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azért látja kedvezőbbnek Kína növekedési kilátásait, mert az ország "eltökélten és határozottan" végrehajtja a szükséges reformokat és folyamatosan támogatja a gazdaságot - mondta Christine Lagarde.

 

    Az IMF vezérigazgatója szerint a valutaalap méltányolja a reformok következetes bevezetését és a növekedés ösztönzését. Az utóbbi nem hatalmas költségvetési stimuláló csomag formájában valósul meg, hanem "szolid és folyamatos támogatást jelent annak érdekében, hogy a növekedés valóban fenntartható legyen" - tette hozzá Lagarde.
    A vezérigazgató öt nemzetközi pénzügyi szervezet vezetőinek részvételével tartott kerekasztal után beszélt pénteken  Pekingben. A húsz vezető gazdasági hatalom (G20) pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek hétvégi értekezletét megelőző megbeszélésen Li Ko-csiang kínai miniszterelnök is részt vett.
    Az IMF kedden főleg a Brexit hatásával indokolva 0,1 százalékponttal 3,1 százalékra csökkentette a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát, ugyanakkor Kínáét 6,6 százalékra javította az áprilisi 6,5 százalékról.