Gedeon napja van. | 2024.03.28

Összeállt az augusztusi Vidor Fesztivál színházi versenyprogramja

2016-07-22 11:51:19

 

A hazai színházak és színtársulatok tizenhat produkcióját láthatja a közönség az augusztus 26-tól szeptember 3-ig tartó Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában.

 

    Kirják Róbert, a szervező és az előadásoknak helyet adó Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, a fesztivál teljes programja elkészült, a színházi jegyértékesítést azonban a megszokottnál hamarabb, jövő hétfőn elkezdik a jegyirodában. Az internetes felületen leghamarabb szerdán délelőtt lehet belépőkhöz jutni, amelyeknek ára tavalyhoz képest nem változott.
    Az idei program összeállításakor is nagy figyelmet fordított a teátrum arra, hogy a legismertebb hazai színházak legszínvonalasabb vígjátékait mutassák be a nyírségi kőszínház nagyszínpadán és a Krúdy Kamarában - fogalmazott Kirják Róbert.     Nyíregyházán lép fel többek között a Győri Nemzeti Színház, a budapesti Thália Színház, a József Attila Színház és a Katona József Színház, illetve a Vígszínház társulata olyan színművészekkel, mint Vándor Éva, Szervét Tibor, Szerednyey Béla, Hernádi Judit, Ónodi Eszter, Kern András, Józsa Imre vagy Hegedűs D. Géza.
    A kamaraszínpadi versenyprogram augusztus 26-án pénteken a Dumaszínház és a FÜGE Produkció előadásval, Vinnai Andrásné A szerelem zsoldosai című vígjátékával kezdődik, a két társulat szeptember 2-án Vinnai András A férfiak szexuális világa című darabját is koprodukcióban mutatja be. Augusztus 27-én szombaton ismét a Füge Produkció jön Andrássy Máté és Újvári Milán az Elhanyagolt férfiszépségek című darabjával, vasárnap a Pinceszínház Tasnádi István Finito, hétfőn a Rózsavölgyi Szalon Jean-Marie Chevret Amazonok, kedden az Orfeum Sziklai Ildikó és Tallós Rita Anyád kínja, avagy az anyaság, és ami mögötte van című darabjait mutatja be.
    Szerdán a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné EztRád című darabja kerül színre a kamarában, csütörtökön a Terminál Workhouse és a Manna Kulturális Egyesület Dancsecs Ildikó vígjátékát, a Szentandrásnapi mámort állítja színpadra.
    A nagyszínpadon augusztus 27-én indul be a Vidor, ekkor a József Attila Színház tolmácsolásában Hunyady Sándor A három sárkány című darabját láthatják a nézők. Vasárnap a Kecskeméti Katona József Színház Marc Camoletti Boeing, Boeing, hétfőn a Játékszín Rejtő Jenő A szőke ciklon, kedden a Thália Színház Martin McDonagh A nagy kézrablás, szerdán az Orlai Produkciós Iroda Mary Orr Mindent Éváról, csütörtökön a Győri Nemzeti Színház Ken Ludwig Primadonnák, szeptember 2-án pénteken pedig a budapesti Katona József Színház Shakespeare Ahogy tetszik című darabját mutatja be. 
    Az utolsó színházi versenynapon, szeptember 3-án szombaton Spiró György Kvartett című művét adja elő a Vígszínház társulata.     Az előadásokat idén is a közönség soraiból kiválasztott zsűri értékeli, melynek elnöke Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező lesz.