Emma napja van. | 2024.04.19

A Közlekedési Munkástanácsok egyeztetést sürget a városok közösségi közlekedéséről

2016-07-20 18:46:00

 

A megyei jogú városok közösségi közlekedésének javítása érdekében a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) egyeztetést sürget a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetői, a Közlekedési Központok irányítói, valamint a tulajdonosuk, a Nemzeti Autóbusz-Beszerzési Bizottság (NABB) képviselői, továbbá a szakszervezetek között, és ennek támogatását kéri Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.

 

    A tárgyalás előmozdítása érdekében a KMSZ nyílt levélben fordult a miniszterhez, amelyről az MTI-t is tájékoztatta szerdán. 
    A KMSZ az egyeztetés révén lát lehetőséget arra, hogy hangsúlyt kapjon a helyi közszolgáltatást végző buszpark modernizációja, továbbá a fenntartható fejlődés feltételrendszere megteremtésének közös felelőssége.
    A szakszervezet szerint minél előbb rendezni kell a kialakult helyzetet, ugyanis tarthatatlan, hogy gyakran közel 30 éves rozsdás autóbuszok szállítják az utasokat az érintett településeken. 
    A járműbeszerzési stop, majd a meghirdetett jármű-modernizációs program elhúzódása szintén hozzájárult az egyes városok buszflottájának elöregedéséhez - mutat rá a KMSZ közleményében.