Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megjelentek a Cseh Tamás Program jövő évadára szóló első pályázatok

2016-07-19 06:19:43

Ősszel indul az NKA Cseh Tamás Program harmadik évada, amelyben a Nemzeti Kulturális Alap 625 millió forinttal támogatja a hazai könnyűzenét. Már megjelentek az első pályázatok a karrierjük elején álló és külföldi turnéra készülő zenekaroknak, valamint fővároson kívüli és határon túli kluboknak - közölte a programiroda hétfőn az MTI-vel. 

    Az induló zenekari alprogram felhívása pályakezdő előadóknak szól, akik az elnyert támogatást hang- és képfelvétel elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására fordíthatják. Emellett jelentkezhetnek azok az együttesek, amelyek külföldi koncertsorozatuk megvalósítására kérhetik a támogatást. A sikeres pályázókat szakmai zsűri bevonásával, élő meghallgatások után választja ki a kollégium. Az induló tehetségek és a külföldi turnéra készülők számára a leadási határidő augusztus 1. éjfél.
    A klubtámogató alprogram keretében kiírt pályázatok a könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas fővároson kívüli, valamint Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő könnyűzenei kluboknak szólnak. A sikeres pályázók az elnyert összeget magyar együttesek és előadók fellépésének támogatására fordíthatják. Ennek leadási határideje augusztus 31. éjfél.
    A jelentkezések elbírálására várhatóan 2016 őszén kerül sor, a részletes kiírások a Cseh Tamás Program és az NKA oldalán tekinthetők meg.