Auguszta napja van. | 2024.03.29

Erősíti közúti ellenőrzéseit az országhatár térségében a román rendőrség

2016-07-15 16:28:00

Erősíti közúti ellenőrzéseit júliusban és augusztusban a román rendőrség az országhatár térségében lévő utakon, amelyeken a külföldön dolgozó, szabadságra hazatérő vendégmunkások miatt ebben az időszakban jelentős forgalomnövekedés várható - közölte pénteken az országos rendőrkapitányság.

    A Blokád nevű akcióban a román rendőrök a nyugati országhatár térségében magyar, a déli határszakaszokon bolgár, a keleti határon pedig moldovai kollégáikkal "tükörben" lépnek fel - olvasható a közleményben.
    Elsősorban a forgalom folyamatosságának biztosítása, a balesetek megelőzése a cél, ezért a sebességkorlátozás betartását, a gyalogátkelőknél kötelező elsőbbségadást, és az alkoholos befolyásoltságot ellenőrzik. A fuvarozóknál a kötelező pihenési idők betartását is figyelik, valamint a járművön utazó személyek, illetve a szállítmány iratait is megvizsgálják. Az akció során 1250 közlekedési rendőrt mozgósítanak, 220 traffipaxot élesítenek be. A rendőrök munkáját a közrendvédelmi kollégáik is segítik.
    A vasúti pályaudvarokra és nemzetközi repülőterekre további 320 rendőrt vezényelnek, hogy az utasok biztonságát felügyeljék.