Auguszta napja van. | 2024.03.29

Egy magyar sérült meg a nizzai terrortámadásban (VIDEÓ)

2016-07-15 04:47:11

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán.

    A szóvivő elmondta, hogy a francia hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást magyar érintettekről.
    A könnyebben sérült nő telefonon hívta fel a Székesfehérváron tartózkodó édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget. 
    Egy másik Nizzában tartózkodó nőt pedig biztonságos helyre tereltek a támadás után - tette hozzá.


    Menczer Tamás tájékoztatása szerint a külképviselet mindenkit próbál elérni, akiről tudja, hogy Franciaországban van, hogy megkérdezze, miben tud segíteni, illetve az érintettek hol és hogy vannak. Emellett a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon várják a kérdéseket, bejelentéseket.
    Több mint 12 ezer magyar regisztrált konzuli védelemért az országban, a szolgálat ebből a számból szűkíti le, kik azok, akik a régióban tartózkodhatnak - számolt be a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy a KKM információ is arról szólnak, hogy a támadót lelőtték, a teherautón pedig fegyvereket és kézigránátokat találtak.
    A franciaországi Nizzában csütörtök este - a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték helyszínén - hajtott a járókelők közé egy teherautó, a legfrissebb beszámolók szerint 70-nél több halálos áldozat van.