Auguszta napja van. | 2024.03.29

Külföldi sajtó Magyarországról - Spiegel Online

2016-07-14 15:20:00

 A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztossal kapcsolatban közölt írást.

    A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan "élvezi a nyilvános fellépéseket", de egy ideje "alámerült", méghozzá "jó okkal", hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli "egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában".
    A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a "romapolitika" hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az "ilyen afférok szimptomatikusak", mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.
    Megjegyezte, hogy "az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált" az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/roma-eu-foerderung-fliesst-an-korrupte-politiker-a-1102365.html