Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szakértő: nem valószínű a fegyverviselés jelentős szigorítása Amerikában

2016-07-11 06:25:48

Nem valószínű a fegyverviselés szigorítása az Egyesült államokban, mert a fegyverlobbi nagyon erős és a fegyverviselés az amerikai történelem és kultúra szerves része - jelentette ki Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

    Csupán kisebb változtatások várhatóak - például, hogy nyíltan vagy rejtve lehet viselni, korlátozzák-e egyes kategóriák vásárlását -, ám szövetségi szabályozás nem várható a szakértő szerint.
    Már több mint 300 millió lőfegyverrel rendelkeznek az amerikaiak és az Országos Lövész Egylet az egyik legerősebb szervezet az országban. Olyannyira az, hogy sok politikus függ a támogatásától, ezért nem is mernek szembefordulni vele - közölte.
    Az amerikaiak többsége nem is akarja a fegyvertartás szigorítását, ott a történelmi tudat szerves része a fegyverviselés. Azt jelképezi, hogy az is meg tudja védeni magát, aki csak magára hagyatkozhat - jelezte Magyarics Tamás. 
    Amíg a bűnözők a feketepiacon meg tudják venni a fegyvereket, a békés polgárok is vásárolhassanak, hogy meg tudják védeni magukat a bűnözőkkel szemben, ez a fegyverlobbi egyik legfőbb érve - mondta az Amerika-szakértő.