Gedeon napja van. | 2024.03.28

Felvásárolták az üzleti szolgáltatásokat nyújtó UCMS Groupot

2016-07-10 09:59:00

 

A TMF Group, a világ egyik vezető üzleti szolgáltató cégcsoportja megvásárolta a budapesti központú UCMS Groupot, a kelet-közép-európai régió egyik meghatározó könyvelési, bérszámfejtési és HR adminisztrációs outsourcing, azaz erőforrás-kihelyezési szolgáltatásokat nyújtó független vállalatcsoportját - közölte a TMF csoport az MTI-vel.

 

    A tranzakcióval a TMF Group jelentősen megerősítette az eddigi régiós jelenlétét, főleg Magyarországon, ami jelenleg a UCMS Group egyik legerősebb piacának számít. A közlemény szerint az akvizíciót a TMF Group saját forrásból finanszírozta, a tranzakció pontos pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. 
    A 2006-ban alapított, a régióban mintegy 300 munkavállalóval rendelkező UCMS Group regionális központja Budapesten van, a cégcsoport további irodákkal is jelen van a magyar, a lengyel és a román piacon.
    Az 1998-ban Hollandiában alapított TMF Group több mint 80 országban van jelen az amerikai, ázsiai, csendes-óceáni, európai és közel-keleti térségben. A cégcsoport 2015-ben globálisan mintegy 490 millió euró (154 milliárd forint) árbevételt ért el, ami csaknem 19 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A cégcsoport 20 éve van jelen leányvállalatával a magyar piacon.
    A UCMS Group már több mint tíz éve dolgozik együtt multinacionális cégekkel, illetve magyar vállalatokkal. A UCMS Group a Mint Capital által vezetett régiós magántőkealapok segítségével tudott növekedni. A UCMS Group Hungary Kft. 2015-ben 1,78 milliárd forint árbevételt ért el, ami csaknem 10 százalékos bővülés volt 2014-hez képest.