Auguszta napja van. | 2024.03.29

 Fidesz: a magyar oktatást a brüsszeli bevándorláspolitika veszélyezteti

2016-07-08 16:59:00

A magyar gyermekek jövőjét és az oktatást nem a kvótareferendum sikere, hanem Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája és a baloldal veszélyezteti - közölte a Fidesz parlamenti frakciója pénteken az MTI-vel.

    A nagyobbik kormánypárt közleményében Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatójára reagált. Az MSZP politikusa szerint egy sikeres kvótareferendum az oktatásnak is komoly károkat okozna, és azzal Magyarország még egy lépést tenne afelé, hogy kilépjen az EU-ból.
    A kormánypárti közleményben az áll: nem az uniós tagság és nem az Európai Unió jelenti a problémát, hanem Brüsszel és annak elhibázott bevándorláspolitikája, amelyről Európában elsőként a magyar polgárok mondhatnak véleményt október 2-án. Az oktatást az veszélyeztetné, ha kényszerbetelepítésre vagy annak elutasítása esetén pénzbüntetésre kellene fordítani a magyar emberek pénzét - hangsúlyozták.
    Úgy folytatták: a szocialisták ismét egyértelművé tették, hogy támogatják a kényszerbetelepítést, és nem akarják, hogy Brüsszel helyett a magyarok dönthessenek róla. Ha a baloldalon múlna, "Magyarország és a magyar iskolák is tele lennének bevándorlókkal, és a migránsok szabadon vadászhatnának a gyermekekre és a nőkre, ahogy teszik ezt már más országokban" - írták.