Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fürdőszövetség: eddig a tavalyihoz hasonlóan magas a látogatottság 

2016-07-08 09:31:14

 A tavalyihoz hasonló magas fürdőlátogatottságot hozott eddig az idei év, akár megismétlődhet a 2015-ös forgalom. Augusztus végén derül ki, hogy megdől-e a korábbi rekord - közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

    Juhász Szabolcs elmondta: a strandok árbevételük hatvan-hetven százalékát nyáron, két-három hónap alatt érik el, ezért működésük szempontjából nagyon fontos az időjárás. 
    Ugyanakkor megjegyezte, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben a létesítmények főként a fedett kapacitásaikat bővítették, hogy rosszabb időben, sőt még télen is járhassanak oda az emberek.
    Közlése szerint több fürdőben kisebb medence- és csúszdafejlesztést hajtottak végre, így Sárváron és Zalakaroson, de példaként említette a Paskál strand jövő héten megnyíló fedett részét is.
    Az árakról a főtitkár azt mondta, hogy azokat minden létesítmény maga határozza meg, az emeléseket azonban jellemzően már az év elején végrehajtották. Tavalyhoz képest minimálisan drágább a fürdőzés idén - jegyezte meg.