Emma napja van. | 2024.04.19

Vádat az ügyészség egy dél-alföldi betöréssorozat miatt

2016-07-08 10:44:00

Csaknem negyven, főként idősek sérelmére, 2015 tavaszán-nyarán elkövetett betörés miatt emelt vádat az ügyészség tizenegy ember ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

    Serfőző Katalin közölte, az elkövetőket társtettességben, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.
    A vádirat szerint jellemzően idős, magányos sértettek otthonába mentek be a vádlottak, gyakran álkulcs segítségével. Megvárták, hogy a sértettek elmenjenek otthonról vagy elterelték a figyelmüket, miközben a társuk bejutott az ingatlanba. Előre megegyeztek abban, hogy ki milyen szerepet tölt be: egyesek gépkocsiból figyelték a környéket vagy a menekülést biztosították, mások átkutatták az ingatlant és a talált készpénzt, értékeket elvitték.
    A csoport tagjai Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések magánházaiból csaknem hétmillió forintnyi készpénzt és ékszert tulajdonítottak el.