Gedeon napja van. | 2024.03.28

NFM: kültéri sportparkot építhetnek a települések

2016-07-05 10:46:32

 

Kültéri sportpark-építési program indul, az ingyen használható szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan szabadidejüket, a futókörrel is bővíthető sportparkok építésére augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet a települési önkormányzatok - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

 

    A tárca közleményében hangsúlyozza: a kormány számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, amelyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.
    A közlemény szerint a sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A programban 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építhető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 centiméter széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak - közölték.
    A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani augusztus 15-ig. Az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg. 
    A Nemzeti szabadidős - egészség sportpark programról a részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció a www.kormany.hués a www.bmsk.hu/sportpark oldalon tölthető le.