Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elkészültek a digitális fejlesztést meghatározó első ágazati stratégiák

2016-07-04 18:32:00

 Határidőre elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó első ágazati stratégiák - közölte a Digitális jólét program titkársága.

    Az MTI-hez a Kormányzati Tájékoztatási Központ által hétfőn eljuttatott közlemény szerint három ágazati stratégiát alkottak meg: egy oktatásit, egy gyermekvédelmit és egy exportfejlesztésit. Ezeket terjeszti a kormány elé Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.
    A digitális oktatási stratégia a teljes magyar oktatási rendszer területén számba veszi a szükséges digitális fejlesztéseket. Egyebek mellett a diákok digitális kompetencianövelését és a tanárok digitális képzettségének folyamatos fejlesztését határozza meg célként.
    A digitális gyermekvédelmi stratégia meg akarja védeni a gyermekeket az internet veszélyes, káros tartalmaitól, valamint fel szeretné őket készíteni a tudatos internethasználatra.
    A digitális exportfejlesztési stratégia pedig átfogó kormányzati intézkedéscsomagot határoz meg az informatikai kis- és középvállalkozások exportképességének javításáért.
    A stratégiákat széles körű egyeztetési folyamatban alakították ki, kiemelt figyelmet fordítottak a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, a piaci, valamint a civil és a tudományos szereplőkkel folytatott konzultációkra - olvasható a közleményben.