Emma napja van. | 2024.04.19

Nemzetközi távközlési szervezethez csatlakozott az MVM NET

2016-07-01 11:54:10

Az MVM-csoport távközlési tagvállalata, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.  csatlakozott a 450 megahertzes (MHz) frekvenciasáv használatában érdekelt szolgáltatókat, berendezésgyártókat, felhasználókat, szabályozói testületeket tömörítő 450Alliance nemzetközi szervezethez - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a nemzetközi szervezet évente megrendezett amszterdami összejövetelén a társaság bemutatta az idén átadott LTE450-es mobil adatátviteli hálózatát. Az MVM NET Európa egyik első 4. generációs, vagyis LTE hálózatát építette ki a 450 MHz-es frekvencián - hangsúlyozták.
    Az MVM NET 2016 április elején indította el szolgáltatásait LTE450MHz-es mobil adatátviteli hálózatán. A kormányzati és üzleti ügyfeleket kiszolgáló hálózaton nagysebességű adatátviteli szolgáltatások, valamint M2M (machine-to-machine - gépek közötti) alkalmazások kiszolgálására kissebességű adatátviteli szolgáltatások érhetőek el Magyarország teljes területén - olvasható a cég közleményében.
    A 450 MHz-es frekvenciára 2013 decemberében írt ki pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a tendert egyedüli indulóként az állami tulajdonú MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. nyerte, amellyel a hatóság 2014. április 30-án kötötte meg a  szerződést a frekvenciablokk használatára.