Gedeon napja van. | 2024.03.28

BGE-rektor: nem feltétlenül a hallgatói létszám növelése a cél

2016-07-01 11:29:54

 A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új rektora nem feltétlenül a hallgatói létszámot szeretné növelni, inkább a munkaerőpiaci igényeket rugalmasan követni, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra, valamint a családi vállalkozásokra.

    Heidrich Balázs az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta: az intézmény január elsején az elsők között kapta meg az alkalmazott tudományok egyeteme címet, és az a feladata, hogy gyakorlatorientált képzést nyújtson, piaci szereplők, vállalatok bevonásával. Külső, az üzleti életben dolgozó vállalati szakemberek, vezetők oktatóként bevonása hagyománynak tekinthető a BGE-n, de magasabb szinten, a munkaerőpiaci és társadalmi változások követésével is folyamatos kapcsolatban van az intézmény a vállalatokkal - hangsúlyozta.
    Bár a tankönyvek többsége a nagyvállalatokra íródott, a BGE szerepet kíván vállalni a kis- és középvállalkozások, valamint a családi vállalkozások jelentőségének növelésében - mondta. Példaként említette, hogy az egyetem már nemzetközi projektekben is együttműködik a Magyar Családi Vállalkozások Országos Egyesületével, illetve van erre a szektorra szakosodott mesterképzésük is.