Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: kizárólag politikai célokat szolgálnak a tiltakozások

2016-06-29 19:57:00

A városligeti tiltakozásoknak semmilyen alapja nincs, azok kizárólag politikai célokat szolgálnak - hangsúlyozta az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a Fidesz, hozzátéve: a Városliget szebb, zöldebb, fásabb és a főváros "legszebb parkja" lesz.

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Párbeszéd Magyarországért (PM) bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy a rendőrök kedden feloszlatták a Városligetben a volt Közlekedési Múzeumnál zajló tüntetést. A PM emellett Pintér Sándor belügyminisztertől is az eset kivizsgálását kéri.
    A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.
    A Fidesz szerdai közleményében "az ellenzéket és aktivistáikat", arra kérte: "fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériát a Városliget ügyében". A parkban a zöldterület nagysága nő, kevesebb  beton, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják - jegyezték meg.
    Kiemelték továbbá: a Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotban lévő épületet lebontják, majd megkezdődik az épület alapításkori, 1899-es állapotának helyreállítása. Emellett a múzeum belül is megújul: 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tért alakítanak ki. Továbbá az eddigi 20 méter széles, aszfaltozott parkoló helyén is zöldfelületet hoznak létre - fejtette ki a Fidesz, megjegyezve: "ha a baloldalon múlik, Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években, és hagyták volna a Városligetet is lepusztulni".