Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - Jobbik: a kormány számolja fel az "elképesztő állapotokat"!

2016-06-23 15:30:00

 

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy számolja fel az illegális bevándorlással összefüggő "áldatlan állapotokat" és védje meg a határokat.

 

    Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a lezárt határon 10 ezrével özönlenek át "hívatlan idegenek", egy "legalizált invázió zajlik Európában".
    Mint mondta, a bevándorlók lassan szivárognak vissza, s ennek véget kell vetni. A II. János Pál pápa téren - ahonnan a párt több bejelentést kapott a migránsok jelenlétéről - azt kérte: ne csak kampányszerűen kezeljék a helyzetet, amikor "nemzeti radikális politikusok sajtótájékoztatót hirdetnek a helyszínre", hanem a hétköznapok során is.
    A jobbikos politikus a határ lezárását és határőrség felállítását sürgette, továbbá azt, hogy az alaptörvény módosításával küldjenek jelzést Brüsszelnek. "A magyar válogatott is megüzenheti, hogy a belgák lesznek a következők" - fogalmazott.
    Párttársa, Dúró Dóra az illegális bevándorlók integrálása ellen emelt szót. Mint mondta, nem tudja elfogadni, hogy migránsokat akár a szociális ellátórendszerre, akár az oktatási rendszerre csatlakoztassanak rá, ezeknek az ágazatoknak a magyar emberek életminőségét kell szolgálniuk.