Gedeon napja van. | 2024.03.28

Brüsszeli és moszkvai fesztiválokon Fekete Ibolya filmje

2016-06-22 09:53:33

 

 

A Brüsszeli Filmfesztivál, majd a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál is műsorra tűzi Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című játékfilmjét júniusban.

 

    A magyar rendező legutóbbi alkotását szerda este a belga főváros közkedvelt kulturális központjában, a Flagey-ben vetítik - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Nemzeti Filmalap.
    Az európai filmtermés újdonságait felvonultató, nyolc napon át tartó brüsszeli filmünnep húsz országból érkezett száz alkotást mutat be. A Filmalap támogatással készült Anyám és más futóbolondok a családból című film a Panorama Masters elnevezésű válogatásban lesz látható.
    A magyar mozikban több mint 36 ezer nézőt elért film főszerepeit Ónodi Eszter, Básti Juli és a százegy éves lengyel színésznő, Danuta Szaflarska alakítják. A négygenerációs történet az 1900-as évek elejétől a 2000-es évekig követi végig a szereplők sorsát: a főhősnő kilencvennégy évet él, és huszonhétszer költözik életében.
    A Cinema Film produkciójában készült Anyám és más futóbolondok a családból nemrég jelent meg DVD-n, és továbbra is műsoron van a budapesti Art+ Cinema moziban.
    Fekete Ibolya filmjét a június 23-án kezdődő A-kategóriás Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívták.
    Az idén 38. alkalommal megrendezett moszkvai filmünnep műsorra tűzi a német-román-svéd-magyar koprodukcióban, a Filmalap támogatásával készült Utazás apánkkal (Die Reise mit dem Vater) című filmet, valamint a Buharov fivérek Az itt élő lelkek nagy része című új, egész estés alkotását is. Utóbbit az alkotók személyesen mutatják be a moszkvai nemzetközi filmfesztivál közönségének - közölte a Filmalap.