Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2016-06-20 14:04:19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás kedd estig
   
    A többórás napsütés mellett a Dunántúlon és a középső országrészben kevesebb, míg a Tiszántúlon több felhőre számíthatunk. Az ország keleti, délkeleti harmadán szórványosan, másutt csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, főleg keleten helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Eleinte a Dunántúl északi részén az északnyugati, másutt a délnyugati, nyugati szél megélénkülhet, néhol megerősödhet. Kedden többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharossá fokozódhat a szél.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati részén lesz a leghűvösebb.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 30 fok között valószínű.


    Időjárási helyzet Európában
   
    A Brit-szigetek és Skandinávia térségében egymást követik a légköri frontok, arrafelé sok a felhő, gyakran esik az eső. Ezzel szemben az Ibériai-félszigettől Csehországon át egészen a Kelet-európai-síkság középső részéig viszonylagos magasnyomás hatására napsütés a jellemző, helyenként előforduló záporral, zivatarral. Olaszország feletti középponttal légörvény okoz változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időt a Földközi-tenger középső tájain, a Balkán-félszigeten, az Alpok térségében és a Kárpát-medence döntő részén. A felsorolt területeken heves zivatarok is létrejönnek felhőszakadás, jégeső és szélvihar kíséretében. Nyugat-, Északnyugat-Európában több helyen 20 fok körül, vagy az alatt marad a hőmérséklet a legmelegebb órákban, míg Közép- és Kelet-Európában jellemzően 25, 31 fokot mérnek délutánonként. Kontinensünkön a leghűvösebb Skandinávia északi, északnyugati vidékein van, ott helyenként 10 fok alatt marad a maximum-hőmérséklet, eközben Görögország déli, délkeleti részén néhol 40 fok körüli hőség tombol. A Kárpát-medence fölé az előző időszakhoz képest már kevésbé nedves levegő érkezik, ezért egyre kevesebb helyen eshet, emellett nyugaton is melegszik az idő.

   

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó