Gedeon napja van. | 2024.03.28

Meghirdették a 2016. évi Minőség-Innováció pályázatot

2016-06-19 12:25:00

 Az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdette a 2016. évi Minőség-Innováció nemzetközi pályázatot a termékek és szolgáltatások vevőorientált minőségfejlesztésének elismerésére - közölte a kiíró az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a Minőség-Innováció nemzetközi pályázatot a finn államelnök 2007-ben alapította, a pályázathoz - meghívás alapján - csatlakozott Svédország, Lettország, Litvánia, Észtország, Magyarország, Csehország, Izrael, Kazahsztán, Spanyolország, az idei évtől Kína és Thaiföld.
    Molnár Pál, az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy Magyarország 2013-ban csatlakozott a kiíráshoz, azóta évente a magyar pályázók adják be az összes pályázat mintegy 10 százalékát.
    A tavalyi verseny jelentős magyar sikerrel zárult, az összesen 7 nemzetközi fődíjból 2-őt magyar pályázó nyert el. A kis- és középvállalkozások kategóriában az Evopro Bus Kft. MODULO moduláris felépítésű autóbusz-családja, a közszféra és non-profit szervezetek kategóriában Alsómocsolád község önkormányzat helyi gazdaságfejlesztési programjában kibocsátott helyi fizetőeszköze nyerte el a Minőség-Innováció nemzetközi pályázat fődíjat.
    A kiírás szerint a Minőség-Innováció 2016 pályázatra minőségfejlesztéshez, fenntarthatósághoz, környezetvédelemhez köthető minőség-orientált, társadalmi felelősségvállalásra irányuló innovációval lehet jelentkezni a meghirdetett nyolc kategóriákban 2016. szeptember 15-éig.
    A pályázatokat első körben nemzeti szinten bírálják el, innen jutnak tovább a nemzeti díjas pályaművek a nemzetközi megmérettetés szintjére. A 2016. évi nemzetközi díjkiosztó ünnepséget 2017 januárban Prágában rendezik meg.
    A nemzetközi pályázattal egy időben az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdette nemzeti szinten a Minőség-Innovatív Vállalat 2016 cím elnyerésére szóló tendert, amelyet tavaly kísérleti jelleggel vezettek be. Kedvező tapasztalatok esetén a modellt valamennyi résztvevő országra kiterjesztik.