Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kiss Balázs bronzérmes a Pytlasinski-emlékversenyen

2016-06-18 18:05:29

Kiss Balázs bronzérmet nyert a kötöttfogású birkózók 98 kilogrammos súlycsoportjában a lengyelországi Spalában zajló Wladyslaw Pytlasinski-emlékverseny szombati napján.

    Sike András szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy ebben a kategóriában az olimpiai kvótát megszerző Varga Ádám, illetve Kiss Balázs között az országos bajnokságon, valamint a lengyelországi nemzetközi versenyen elért eredmények döntenek a riói induló kilétéről. A május közepén megrendezett ob-n Varga nem lépett szőnyegre, távollétében Kiss győzött.
    A magyar szövetség (MBSZ) Facebook-oldalának tudósítása szerint a Pytlasinski-emlékversenyen az újpesti Varga Ádám első mérkőzésén pontozással kikapott fehérorosz ellenfelétől, és a vigaszágon sem folytathatta. Kiss Balázs egy algériai és egy fehérorosz birkózó legyőzése után az elődöntőben kikapott iráni riválisától, a bronzéremért pedig 4-0-ra jobbnak bizonyult a lengyel Olejniczaknál. Az olimpiai részvételről később dönt az MBSZ.
    A 98 kilogrammos súlycsoportban induló harmadik magyar, Németh Iván szoros csatában kikapott lengyel ellenfelétől, és ő sem folytathatta.
    A 80 kilósoknál Bácsi Péter egy bolgárt, egy lengyelt és egy egyiptomit legyőzve az elődöntőbe került, ahol 6-3-ra alulmaradt egy iráni birkózóval szemben, a bronzmeccsre pedig kisebb sérülés miatt nem állt ki.
    Szabó Patriknak és Szabó Lászlónak egyformán egy mérkőzés jutott.
    Mind a 80, mind a 98 kilósok között 18-an indultak. Vasárnap hét súlycsoportban összesen tíz magyar versenyző lesz érdekelt Spalában.