Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a Jobbiknak már nem fontosak az elvek

2016-06-15 15:44:12

A Fidesz szerint Vona Gábor kvótareferendummal kapcsolatos nyilatkozata is arra utal, hogy "a Jobbiknak az elvek már régen nem fontosak, csak a hatalom és a pénz".

    A nagyobbik kormánypárt szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében Vona Gábor sajtótájékoztatójára reagált, ahol a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a kvótareferendum sikertelensége esetén Orbán Viktor miniszterelnök lemondását várja. Az ellenzéki pártelnök szerint a népszavazás érvényességéért és eredményességéért a kormányfőnek kell viselnie a felelősséget, s ha az balul sül el, annak a szándékolttal ellenkező üzenete lehet Brüsszelben. Vona Gábor ugyanakkor megjegyezte: a Jobbik érdekelt a referendum sikerességében és maga is a kvóták ellen fog szavazni.
    A Fidesz erre reagálva kiemelte: Vona Gábor régen népszavazást akart, "de ma már Brüsszel szekerét tolja". A Jobbik elnöke a vezetőségben is "tisztogatásba kezdett, nehogy még több részlet kiderüljön a párt korrupciós ügyeiről" - tette hozza a nagyobbik kormánypárt, amely szerint a Jobbik "Európa legsúlyosabb korrupciós botrányában érintett", és - mint kiemelték - máig nem adott rá választ, hogy "milyen idegen hatalmaknak és mennyi pénzért adta el korábbi elveit".