Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2016-06-13 15:36:00

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Várható időjárás kedd estig:
    Éjszaka a nyugati területeken jelentősen csökken a felhőzet és az ország egyre nagyobb részén szűnik meg a csapadék, reggel már csak a keleti határvidéken eshet.
Kedden keleten csak lassan csökken a felhőzet, másutt a változó felhőzet mellett többórás napsütés ígérkezik. A Dunántúl nyugati és déli határvidékein, illetve a Zagyva-Szolnok-Szeged vonaltól keletre elszórtan valószínű zápor, zivatar, a Dunántúl északi felén és a főváros tágabb környezetében ugyanakkor csak elvétve lehet csapadék.
    Az északnyugati szél megélénkül, zivatarban átmenetileg erős széllökés is lehet.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 27 fok között alakul.


    Időjárási helyzet Európában:

    Európa időjárását jellemzően ciklonális mezők alakítják, így nagyobb területen napos idő csak a Kelet-európai-síkság nyugati részén van. Egyébként felhős vagy erősen felhős az idő, és többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, a nyugat-európai partvidéken és a Kárpát-medence térségében helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullik. A hőmérséklet kontinensünk északi felén a sokéves átlag körül, 16 és 20 fok között alakul. Az Alpok tágabb környezetében azonban néhány fokkal hűvösebb van, mint a sokéves átlag; Genfben 19, Rómában 24, a Kárpát-medencében 20, 23 fokot mérnek. Kedd estig hazánk időjárásában számottevő változás még nem várható, de kedden már több napsütésre számíthatunk, és kevesebb helyen eshet.