Auguszta napja van. | 2024.03.29

A 92. percben egyenlítettek az oroszok az angolok ellen

2016-06-12 10:10:00

Az angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott az orosz csapattal Marseille-ben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában, szombaton este.

    Eredmény:
    B csoport, 1. forduló:
Anglia-Oroszország 1-1 (0-0)
----------------------------
Marseille, Stade Vélodrome, 62 343 néző, v: Nicola Rizzoli (olasz)
    gólszerző: Dier (73.), illetve Berezuckij (92.)
    sárga lap: Cahill (62.), illetve Scsennyikov (72.)

    Anglia:
    -------
Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney (Wilshere, 78.) - Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87.)

    Oroszország:
    ------------
Akinfejev - Scsennyikov, Berezuckij, Ignasevics, Szmolnyikov - Golovin (Sirokov, 77.), Neustädter (Glusakov, 80.) - Kokorin, Satov, Szmolov (Mamajev, 85.) - Dzjuba

    II. félidő:
    -----------
73. perc: Dier végzett el szabadrúgást 17 méterről, szemből, s nagy erővel a felső léc alá bombázott (1-0).

92. perc: Szmolnyikov bal oldali beadásánál nem figyelt az angol védelem, Berezuckij ugrott a legmagasabbra, s ívesen visszafejelte a labdát a jobb alsó sarokba (1-1).

    Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, az első komoly védést az orosz kapusnak kellett bemutatnia a hetedik percben, amikor Lallana célozta meg a kapu közepét 14 méterről. A folytatásban is az angolok voltak a veszélyesebbek, igaz, egy-két lehetőség az oroszok előtt is adódott. A szigetországiak rendre gyorsan, kevés passzból építettek fel a támadásokat, a befejezéseknél azonban szinte bárhonnan is próbálkoztak, mindig Akinfejevet találták el. A játékrész hajrájában már-már nyomasztóvá vált az angol fölény, ám gól nem született.
    Fordulás után ha lassú ütemben is, de változott a játék képe, az oroszok felülkerekedtek, a félidő derekához közelítve már úgy tűnt, veszélyesebbek is, mint az angolok. A 70. percben aztán mégis majdnem a szigetországiak szurkolói örülhettek, de Rooney lövését Akinfejev a kapufára tolta. Három perccel később viszont már a szerencse sem segíthetett az oroszokon, Dier 17 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda védhetetlenül csapódott a felső léc alá.
    A hajrában úgy tűnt, az oroszok nem találják meg a módját annak, hogy hogyan szerezzenek gólt a masszív védekezésre berendezkedő angolok ellen, de az utolsó pillanatban Vaszilij Berezuckij fejese utat talált a kapuba.
    A mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti,  délutáni verekedéssel, amelyben 31-en sérültek meg, köztük egy ember életveszélyesen - jelentette a francia hírügynökség.
    A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. Sérültekről nem érkezett jelentés. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat.