Gedeon napja van. | 2024.03.28

Klubrádió: a bíróság az ügy lényegében döntött

2016-06-09 14:51:35

 Az ügy lényegi részét döntötte el a Fővárosi Ítélőtábla, amikor kedden 108 millió forintos kártérítésre kötelezte jogerős döntésében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot - reagált a médiahatóság közleményére csütörtökön az NMHH-t perbe hívó Klubrádió Zrt.

    Az ítélet határozott döntést tartalmaz az ügy lényegére nézve: a médiatanács sorozatos jogsértéséket követett el a Klubrádió rovására, és köteles a jogsértéseivel okozott károk megtérítésére. Az a nyitott kérdés, hogy vajon mekkora összegű a legnagyobb kártétel, a médiatanács jogsértéseivel okozott árbevétel-kiesés - írják.
    Megjegyzik: ebben a kérdésben a másodfokú bíróság azért nem hozott döntést, mert az elsőfokú ítéletet alkalmatlannak minősítette a megalapozott határozathozatalhoz.
    A médiaszolgáltató önvizsgálatot javasol a médiatanácsnak, mondván, a napokban született ítélet is megerősítette, hogy a testület elmulasztotta teljesíteni szerződéskötési és együttműködési kötelezettségét, negatív diszkriminációt alkalmazott, megsértette az egyenlő elbánás elvét, és szembehelyezkedett jogerős ítéletekkel.
    A kedden megítélt kártérítés részben a Klubrádió által évekkel ezelőtt a médiahatóságnak kifizetett több mint 100 milliós médiahasználati és frekvenciahasználati díj visszafizetésére kötelezésből, részben pedig a hatóság vezetése, szóvivője által 2011-2012-ben adott, jó hírnév sértőnek minősített nyilatkozatok miatt megítélt 5 millió forintos nem vagyoni kártérítésből tevődik össze.