Auguszta napja van. | 2024.03.29

Készleteit tölti fel az állami támogatásból a Katolikus Karitász

2016-06-05 13:44:00

A készletek feltöltésére, kiegészítésére fordítja a kormánytól kapott 50 millió forintos támogatást a Katolikus Karitász - mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász magyarországi szervezetének igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Kifejtette: a pénzből elsősorban a befogadó állomásokra szállítható sátrakat, ágyakat, egészségügyi felszereléseket, takarókat, pokrócokat, élelmiszert, ivóvizet, illetve terepen is használható gépkocsikat vesznek majd.
    Hozzátette: az eszközök beszerzése közben is folyamatos az ellátás a szerb-magyar határnál. Emellett hosszú ideje a fóti gyermektáborban is jelen van a szervezet, ahol például a múlt héten érkezett 75 kísérő nélküli fiatal korú ellátását is segítik.
    A források feltöltése azért vált szükségessé, mert a Katolikus Karitász készletei az egy éve tartó folyamatos segítségnyújtásban megcsappantak - mondta az igazgató.
    Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KT elnöke pénteken jelentette be, hogy a kormány 250 millió forint támogatást ad a Karitatív Tanács (KT) öt tagszervezetének, hogy támogassa a határon végzett munkájukat.