Rudolf napja van. | 2024.04.17

A német szurkolók elképzelhetetlennek tartják a hazai vereséget

2016-06-04 20:10:00

 A német drukkerek elképzelhetetlennek tartják, hogy labdarúgó-válogatottjuk kikapjon szombaton a magyar csapattól az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

    Legtöbbjük nem azzal indokolta határozott véleményét, hogy a két együttes között nagy különbség van, hanem azzal, hogy szerintük Joachim Löw világbajnok gárdája kétszer egymás után nem fog vereséget szenvedni saját közönsége előtt. Nagyrészt két-három gólos különbséget jósoltak a németek.
    A Nationalelf múlt héten meglepetésre 3-1-re alulmaradt Augsburgban a szintén a kontinensviadalra készülő Szlovákiával szemben, így a hazai szurkolók szerint a németek igencsak "élesek" lesznek a gelsenkircheni Veltins Arenában 18 órakor kezdődő találkozón.
    A meccs napján a Ruhr-vidéki iparváros központjában szinte semmi nem utalt arra, hogy barátságos találkozót vív egymással a magyar és a német válogatott, a sétálóutcában mindössze egy tombolahúzásnál gyűlt össze néhány szurkoló. Itt kitűzőket, labdákat, mezeket lehetett nyerni, a fődíj pedig az Európa-bajnoki címért járó trófea másolata volt, amelyet a 2004-ben győztes görög válogatott német szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel írt alá.
    A 2001-ben átadott Veltins Arenánál viszont már három órával a kezdő sípszó előtt ezrek hömpölyögtek. A német válogatott különféle ereklyéit árulták és olyan sál is beszerezhető volt, amelyet erre a mérkőzésre adtak ki. A stadion területén látogatható volt a helyi klub, a Schalke 04 múzeuma és ajándékboltja is.
    A magyar válogatott szövetségi kapitánya örömmel állapíthatta meg, hogy kinyitották a létesítmény tetejét. Bernd Storck pénteken jelezte, reméli, hogy így lesz, mert a mérkőzést megelőző napon rendkívül fullasztó volt a levegő a pályán.
    A német-magyar meccs, amely mindkét együttes számára főpróba lesz a jövő pénteken rajtoló, franciaországi Eb előtt, 18 órakor kezdődik.