Emma napja van. | 2024.04.19

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi műsor a Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2016-06-04 14:59:00

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi műsor, mesemondás, koncertek szerepelnek a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok Jász-Nagykun-Szolnok megyei programjai között.

    A könyvhét a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Big-Band nevű zenekarának előadásával kezdődik június 9-én, csütörtökön, a szolnoki Kossuth téren. A nap folyamán író-olvasó találkozókat tartanak. A Verseghy Ferenc Könyvtárban a meghívottak között lesz Lázár Balázs, Vass Virág, a Kossuth téren Jandácsik Pállal találkozhatnak az érdeklődők.
    Június 10-én, pénteken, a szolnoki Damjanich János Múzeum új kiadványait mutatják be az intézményben. A Kossuth téren Dolák-Saly Róbert és Dés Mihály dedikál.
    A Verseghy-könyvtárban meghívott vendég lesz Bistey András, Bernáth József séf és Bán Mór, a népszerű Hunyadi-kötetek szerzője.
    A nap folyamán kézműves foglalkozásokat tartanak, a Kossuth téren színpadi programokkal várnak mindenkit.
    Június 11-én, szombaton, a Damjanich János Múzeumban az intézmény által kiírt néprajzi és helytörténeti pályázatok ünnepélyes eredményhirdetésére, díjkiosztójára kerül sor.
    A Kossuth téren az Egyszervolt mesezenekar ad koncertet, majd Szűcs Miklós mesemondót hallhatják az érdeklődők. A Martfűi Szabadidős Kör szabadtéri játékokkal és arcfestéssel várja a fiatalabb korosztályt.
    A Verseghy-könyvtárban Szele György Egy Széchényi varázsa című könyvét mutatják be.
    A könyvhét Szolnokon június 12-én, vasárnap, az Aranysor Íróklub irodalmi műsorával zárul a Damjanich János Múzeumban.
    A martfűi városi könyvtárban Ugron Zsolnával találkozhatnak az irodalomkedvelők június 9-én. A kisiskolásoknak felolvasó estet tartanak június 10-én a könyvtárban.
    A könyvhét alkalmából idén is megrendezik a Jászberényi Könyves Csütörtököt, június 9-én a mozi előtti téren. Utasi Hajnalka Múzsák tükre "Hajnikuk" című művét mutatják be. A programok között könyvvásár, képes történet, illetve modern meselánc szerepel, a kisebbeket kifestők, feladatok és a Tarisznyás Műhely jóvoltából játszóház várja. A felsősök Titkok könyvtára elnevezésű játékos akadályversenyen vehetnek részt. Késő délután az Acoustic Gallery koncertezik.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó