Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Samsung és az Apple elé törne a Huawei az okostelefon piacon

2016-06-03 18:46:00

 Az Apple és a Samsung megelőzésével és 25 százalék feletti piaci részesedés megszerzésével öt év alatt világelső kíván lenni a Huawei az okostelefon piacon - jelentette be pénteken egy hongkongi konferencián a Huawei fogyasztói elektronikai üzletágának az igazgatója - írja a Wall Street Journal.

    "Világelsők akarunk lenni az okostelefon piacon. Hosszú küzdelem lesz, de mi kitartóak vagyunk" - fogalmazott Richard Yu, a Wall Street Journal és a f.ounders által Hongkongban rendezett "Converge" technológiai konferencián.
    A sencseni Huawei a svéd Ericsson mellett egyike a világ legnagyobb mobil távközlési berendezés gyártóinak, de az elmúlt pár évben gyors ütemben növelte piaci szerepét az okostelefonok gyártásában is. Olyannyira, hogy piaci részesedésben rohamosan csökken a lemaradása a Samsung és az Apple mögött.
    Az idei első negyedévben például a Gartner Inc. piackutató vállalat adatai szerint a Huawei 59 százalékkal növelte az eladásait, míg a Samsung eladásai stagnáltak, az Apple eladásai pedig 14 százalékkal csökkentek. A Huawei piaci részesedése így 8,3 százalékra emelkedett a Samsung 23 és az Apple 15 százaléka mögött.
    A Huawei nem csak az eladási számok, de a minőségi mutatók terén is erősít. Termékei egyre növekvő hányadát teszik ki a prémium kategóriás készülékek. "Növekedésünket elsősorban a prémium kategóriás termékeknek köszönhetjük" - mondta Richard Yu. "Ha az élre akarsz kerülni, akkor az élvonalban kell jól teljesíteni" - fogalmazott.
    A Huawei milliárdokat fordít technológiai fejlesztésekre annak érdekében, hogy felvehesse a versenyt a Samsung és az Apple termékeivel a nemzetközi piacokon. Tavaly a Huawei 9,2 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, többet az Apple 8,1 milliárd dollárjánál, de kevesebbet a Samsung 12,5 milliárd dolláros fejlesztési költségvetésénél.
http://www.wsj.com/articles/huawei-aims-to-overtake-samsung-and-apple-in-smartphones-1464921400