Emma napja van. | 2024.04.19

Peszkov: a Kremlben nem fognak ünnepelni az egyik amerikai elnökjelölt győzelme esetén sem

2016-06-03 16:14:30

 A Kreml nem avatkozik be az Egyesült Államok belügyeibe és nem fog ünnepelni egyik amerikai elnökjelölt győzelme esetén sem - jelentette ki pénteken Moszkvában Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

    Peszkov ezzel Hillary Clinton, az amerikai demokrata elnökjelöltség várományosának szavaira reagált, melyek szerint ha ellenfele, a republikánus Donald Trump "akarata érvényesül, akkor a Kremlben ünnepelni fognak".
    "Hadd emlékeztessem önöket Vlagyimir Putyin elnök alapállására ezzel az üggyel kapcsolatban. Oroszországnak van egy kedvező tulajdonsága, amely megkülönbözteti több más országtól: mi sohasem avatkozunk be más államok belügyeibe" - hangoztatta az szóvivő.
    "Természetesen úgy hisszük, hogy az a jelölt lesz a legjobb az Egyesült Államok elnöki posztjára, akire az amerikaiak többsége szavaz majd, bármilyen különös sajátságai legyenek is az amerikai választási rendszernek" - tette hozzá.
    Peszkov megerősítette, hogy folyamatban vannak egy orosz-azeri-iráni csúcstalálkozó előkészületei, amelyet július-augusztusban Bakuban fognak megtartani. Az eseménnyel kapcsolatban nem bocsátkozott további részletekbe.
    A szóvivő a pénteken megkezdődött moszkvai Vörös tér Könyvfesztivállal kapcsoltban, amelyen bemutatták Vlagyimir Putyin háromkötetes beszédgyűjteményét, valamint több róla szóló kiadvánnyal is megismerhetett a közönség, "logikusnak" nevezte, hogy könyveket adjanak ki az orosz elnökről.
    Szavai szerint Putyin népszerűsége és az iránta érzett bizalom rekordnagyságú nemcsak az oroszországi, de a külföldi lakosság körében is, ezért az orosz elnök mindenképp nyomot hagy majd országunk és a világ ügyeinek történelmében.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó