Andrea napja van. | 2024.04.18

Állami elismeréseket adtak át a Földművelésügyi Minisztériumban

2016-06-03 16:14:09

 Állami elismeréseket adott át a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Gulyás Andrea, a tárca közigazgatási államtitkára a minisztériumban rendezett ünnepségen - közölte az FM pénteken.

    A tájékoztatás szerint az ünnepségen V. Németh Zsolt hangsúlyozta, a minisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés, a szemléletformálás, valamint a környezettudatos magatartást megalapozó programok működtetése. A tárca fontosnak tartja, hogy 2016 végére az agrár-szakképző intézményeik mind elnyerjék az Ökoiskola címet.
    A minisztérium újjá kívánja éleszteni az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Iskolakertekért Alapítvánnyal közösen az iskolakert mozgalmat, így a 2016-os évet a kertészkedés évévé nyilvánították - emelte ki V. Németh Zsolt.
    Az államtitkár fontosnak tartotta a BISEL "Bioindikáció a középiskolai oktatásban" című környezeti nevelési program újraindítása érdekében létrejött együttműködési megállapodást, amely a Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság között jött létre.
    Az ünnepségen Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Miniszteri Elismerő Oklevéllel, Nagyváthy János Díjjal, Tessedik Sámuel Díjjal, valamint Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerte el azoknak a teljesítményét, akik kiemelkedő munkát végeztek a tudomány, az oktatás, a közigazgatás, a jogszabályalkotás, a hatósági munka területén, és sokat tesznek az élhető környezet, az egészséges élet fenntartása érdekében - tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.